Nyt jos koskaan on helppo keksiä tekosyitä jäädä kotiin, kun ulkona paleltaa ja moni harrastus on tauolla. Liikunta on kuitenkin yksi tehokkaimmista tavoista hoitaa kehoa ja mieltä, sekä ennaltaehkäistä terveysongelmia.
Listasimme alle 10 erilaista talvista vinkkiä, joista löytyy jokaiseen tyyliin ja tahtiin sopivia ehdotuksia. Mitä vaihtoehtoa sinä aiot kokeilla?
1. Hiihdä hangille
Hiihto on palannut suureen suosioon ja hyvästä syystä. Koko kehoa kehittävä laji on hellä nivelille ja sopii kaiken ikäisille. Paras tapa päättää lenkki on kuppi lämmintä juomaa ja 2D-jalkahieronta, joka auttaa jalkoja lämpenemään ja palautumaan.
2. Kokeile kehonpainotreeniä
Aktiivisemman arjen ei tarvitse olla kallista välineurheilua. Hyvä esimerkkinä siitä on kehonpainotreeni, jossa oma vartalosi toimii vastuksena. Kyykyt, punnerrukset ja lankuttaminen vahvistavat kehoa kokonaisvaltaisesti. Tämän treenin voi tehdä myös raikkaassa ulkoilmassa.
3. Pulahda avantoon
Avannon kylmyys saa mielihyvän tunteet hyrräämään ja stressitasot laskemaan, mikä on koukuttanut monet suomalaiset. Kylmä vesi vauhdittaa verenkiertoa ja voi myös auttaa kiputiloihin. Avantouinti ei kuitenkaan sovi ihan jokaiselle, joten aloita tämä harrastus maltilla.
4. Lenkkeile omaan tahtiin
Lenkkeily on oiva harrastus 365 päivää vuodessa. Kurkkaa talvisella säällä ennen lähtöä ikkunasta ulos ja tarkista lämpötilan lisäksi tien pinnan ulkonäkö. Nastakengät sekä -pohjat pitävät pystyssä liukkaillakin keleillä.
Talviset lajit voivat koetella herkkää ihoa: lue aiemmasta blogistamme vinkit talviseen ihonhoitoon!
5. Leikittele lumella
Runsasluminen talvi on luovan ihmisen aarreaitta. Tee omaksi tai ohikulkijoiden iloksi pihalle jäälyhtyjä, -koristeita, tai vaikka perinteinen lumiukko. Taideteosten koristeluun voi käyttää vaikkapa punajuurien keitinvettä tai kuivattuja kukkia. Astetta rankemman treenin saa, kun rakentaa lumilinnan. Hurjapäät voivat vielä lisätä tehoa lumisotaa leikkimällä.
6. Lähde lumikenkäilemään
Talvisesta luonnosta voit lähteä nauttimaan lumikengillä. Voit itse päättää millaista reittiä kuljet, valitsetko tasaisemman helpon maaston vai siirrytkö mäkisempiin haasteellisiin maastoihin. Sauvat on hyvä myös ottaa mukaan, sillä niistä saat lisätehoa ja tukea liikkumiseen.
Tai miten olisi metsäsukset? Runsaslumisessa maastossa metsäsukset ovat erinomainen valinta. Leveät ja pitkät sukset mahdollistavat liikkumisen metsän siimeksessä. Metsäsuksiin et tarvitse erillisiä monoja, vaan niiden eräsiteeseen sopii käytettäväksi omat talvikengät.
7. Tanssi tunteella
Tanssi on hauskaa aerobista liikuntaa, joka pitää kilot kurissa sekä parantaa kehonhallintaa. Kokoa unelmiesi soittolista, säädä äänenvoimakkuus sopivalle tasolle ja päästä lantiosi liikkeelle. Yhdenkin kappaleen mittainen joraaminen antaa energiaa vaikkapa työpäivän lomassa.
8. Haasta itsesi teknologian avulla
Usein liikunnassa vaikeinta on aloittaminen. Ota liikuntaharrastuksen tueksi treenisovellus tai tsemppaa itseäsi internetistä löytyvillä videoilla. Jos yhdessä treenaaminen on sinun juttusi, sovi kaverin kanssa kalenteriin treenit videopuhelun välityksellä.
9. Rauhoitu joogalla
Alati pitkittyvät poikkeusajat voivat herättää stressiä, joka näkyy myös kehossa. Joogan lempeät liikkeet yhdistettynä hallittuun hengittämiseen poistavat jännittyneisyyttä tehokkaasti. Rullaa pehmeä matto lattialle ja harjoittele sopivia liikkeitä rauhalliseen tahtiin.
Whist selänhoitopaketti on erinomainen tuki joogaharjoitteiden rinnalle. Laite auttaa sinua parantamaan kehosi liikkuvuutta ja avaa samalla rintakehää, jolloin hengityksesi kulkee vapaammin.
10. Ota hyötyliikunta osaksi etätyöpäivää
Monelle hyötyliikunta tarkoittaa aktiivisuutta työpaikalla ja -matkalla. Runsas kotona oleminen saa usein askelmittarin lukemat laskemaan, minkä vuoksi hyötyliikunta kannattaa ottaa osaksi myös etätyöarkea. Tee kotiisi seisomatyöpiste tai suorista työasento satulatuolilla. Hoida työpuhelut ja etäkokoukset aina seisaaltaan tai kävellen. Kokeile asettaa herätyskello puolta tuntia aiemmaksi ja lähde kävelylle herättelemään mielesi uuteen päivään.
Muista myös, että aktiivinen arki on aina helpompaa hyvin levänneenä, joten varaa aikaa palautumiseen ja hyvään uneen.
Finate on yritys, jonka tuotevalikoimista löytyy tuotteita, jotka ennaltaehkäisevät ja hoitavat. Tavoitteenamme on pitää yllä hyvinvointia ja tarjota terveempää elämää. Tutustu tuotteisiimme täällä.