OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Hyvä käsihygienia voi olla myös hoitavaa ja hyväntuoksuista

Alkaako kymmeniä kertoja päivässä toistuva käsienpesu jo kyllästyttää? Tunteesta kannattaa pyristellä irti, koska käsihygienian uudet käytännöt ovat tulleet jäädäkseen.

Viimeistään maailmanlaajuinen pandemia on nostanut käsihygienian parrasvaloihin – ja hyvä niin. Käsihygienian merkitystä virusten torjunnassa ei voi korostaa liikaa. Käsiä pestessä ja desinfioidessa voi esimerkiksi listata mielessään asioita, joiden vuoksi rutiineista kannattaa pitää tiukasti kiinni, vaikka välillä kyllästyttäisi:

  • Hyvällä käsihygienialla voimme estää bakteerien ja virusten siirtymisen käsien välityksellä paikasta toiseen.
  • Käsien desinfiointi oikealla hetkellä ja tekniikalla katkaisee tehokkaasti tartuntatiet ja siten tartuntojen leviämisen.
  • Hyvä käsihygienia kuuluu kaikille. Infektioiden torjunta on sitä tehokkaampaa mitä useampi noudattaa hyvän käsihygienian periaatteita.

Käsihygieniaa on vaalittava myös pandemian taittuessa

Vaikka käsien jatkuva puunaaminen saattaa tuntua puuduttavalta, kuivattaa ihoa ja vie aikaa, kannattaa hyvän käsihygienian periaatteita noudattaa myös pandemian hiljalleen taittuessa. Hyvä käsihygienia ei nimittäin estä ainoastaan koronaviruksen aiheuttaman taudin leviämistä, vaan myös muita tarttuvia tauteja, jotka leviävät kosketuksen ja pintojen välityksellä. Vuosittain riesanamme on esimerkiksi kausi-influenssan kaltaisia ikäviä tauteja, jotka ovat pahimmillaan tappavia.

Ahkera ja huolellinen käsien peseminen on yksi tehokkaimmista keinoista ehkäistä erilaisten virusten aiheuttamia tartuntoja. Tehon varmistamiseksi käsienpesun jälkeen voit vielä desinfioida kädet huuhteella. Desinfektiohuuhteen eli kansankielellä käsidesin käyttö tukee siis hyvin “perinteistä” vedellä ja saippualla tapahtuvaa käsien pesua. Helposti mukana kulkeva pieni käsidesipullo on erityisen kätevä tilanteissa, joissa mahdollisuutta käsien pesemiseen ei ole.

Käsienpesun tapaan myös desinfioidessa oikean tekniikan hallitseminen on tärkeää tehon varmistamiseksi. Alla desinfioinnin tekniikkavinkit muistilistan muodossa:

  • Riisu sormukset ja rannekorut
  • Ota käsihuuhdetta riittävästi (3–5ml)
  • Hiero huuhdetta kaikkialle käsiin, kunnes aine on haihtunut ja kädet ovat täysin kuivat
  • Desinfioinnin tulisi kestää 20–30 sekuntia, jotta desinfiointiteho on riittävä

Raikas tuoksu kannustaa hyvään käsihygieniaan

Monet käsidesit haisevat ikävästi desinfiointiaineelle, mikä voi nostaa kynnystä käsien toistuvaan desinfiointiin tai ainakin lyhentää desinfiointiin käytettyä aikaa. Whistin käsideseistä tuo pistävä haju puuttuu. Eteeristen öljyjen ansiosta huuhteemme suorastaan tuoksuvat – tinkimättä desinfioinnin tehosta. Voit valita joko raikkaan eukalyptuksen tai pirteän kesäisen appelsiinin tuoksun.

Lisäksi olemme lisänneet huuhteeseen ihoa hoitavaa glyseriiniä, joka ehkäisee jatkuvan käsienpesun ja desinfioimisen kuivattavaa vaikutusta. Käsidesimme myös kuivuvat nopeasti eivätkä jätä käsiä tahmeiksi. Whistin käsidesit siis hoitavat desinfioinnin paitsi tehokkaasti myös miellyttävästi.

Tuotteet sopivat myös lasten herkälle iholle ja ne valmistetaan kotimaisesti Kotkassa. Lisäksi näppärä 150 ml:n suihkepullo on helppo pitää mukana – voit desinfioida kätesi, milloin ja missä haluat.

Liity mukaan eukalyptukselta ja appelsiinilta tuoksuviin virustentorjuntajoukkoihimme!

Voit tutustua tarkemmin Whistin hoitaviin käsideseihin täällä.

Ota yhteyttä tänään
Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview