OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Hyvä uni on terveyden ja hyvinvoinnin perusta

Hyvä uni on olennainen osa hyvinvointia. Riittävä ja laadukas uni vaikuttaa jaksamiseen sekä elämänlaatuun. Panostamalla uniergonomiaan taataan paremmat unet ja niistä kiittää lopulta koko keho.

Meistä moni kärsii elämänsä aikana unettomista öistä, ja jopa joka viides pitkäaikaisista unihäiriöistä. Usein unettomuuteen liittyy sekä nukahtamisen että unessa pysymisen vaikeus. Pitkään jatkuneena unettomuus vaikuttaa niin henkiseen kuin fyysiseenkin terveyteen. Pahimmillaan se alentaa työkykyä, vaikuttaa haitallisesti mielialaan ja saa muistin ja keskittymiskyvyn heikentymään. Liian vähäinen uni altistaa meidät myös monille sairauksille, joista yleisiä ovat muun muassa sydän- ja verisuonisairauksille sekä aikuisiän diabetekselle.

Hyvän unen kautta voidaan vaikuttaa tehokkaasti omaan elämänlaatuun, lievittää stressiä ja tukea jaksamista. Riittävä ja laadukas uni purkaa kehon kuormitusta ja auttaa palautumaan. Esimerkiksi selän alueen kipujen taustalla on usein kehon jännityksiä, jotka eivät pääse purkautumaan yön aikana. Luomalla optimaaliset olosuhteet hyvälle unelle, nukahtaminen nopeutuu ja myös unenlaatu paranee.

Hyvä uniergonomia auttaa kehoa palautumaan ja parantaa unenlaatua

Hyvä uniergonomia parantaa tutkitusti yöunta ja vähentää sekä ennaltaehkäisee suomalaisille tyypillisiä niska- ja selkäkipuja. Etenkin patjan valinnalla voidaan tukea vartalon luonnollista asentoa yön aikana, jolloin keholla on optimaaliset mahdollisuudet palautua päivän rasituksesta.

Vanha ja kulunut patja voi pahentaa selän alueen kipuja ja olla jopa syy niihin. Sijoittamalla hyvään petauspatjaan voidaan korjata vanhakin runkopatja. Hyvä petauspatja tukee selän luonnollisia kaaria ja muotoja antaen lihaksien rentoutua yön aikana.

Tyyny hyvin, kaikki hyvin – vinkkimme parempaan uneen

  • Kiinnitä huomiota makuuhuoneeseen: raitis ja sopivan viileä ilma luovat edellytykset hyvälle unelle. Kiinnitä huomiota myös valon määrään – nukkumatila on hyvä saada riittävän pimeäksi.
  • Liiku tarpeeksi ja sopivalla teholla: päivällä tehty raskaampi treeni toimii paremmin kuin salilla rehkiminen myöhään illalla. Ennen nukkumaanmenoa kannattaa nauttia mieluummin rauhallisesta joogaharjoituksesta.
  • Mene ajoissa nukkumaan: vaikka määrä ei aina korvaa laatua, niin pitkällä tähtäimellä on tärkeää huolehtia riittävästä unenmäärästä. Aikuinen tarvitsee keskimäärin 7-8 tuntia unta yössä.
  • Syö riittävästi laadukasta ruokaa: keho tarvitsee riittävästi laadukasta polttoainetta jaksamiseen ja palautumiseen. Illalla kannattaa välttää raskasta ateriaa ja aamupalaan panostaminen näkyy myös unenlaadussa.
  • Panosta uniergonomiaan: luonnollisen nukkuma-asennon kautta voidaan vaikuttaa etenkin unenlaatuun ja lyhentää nukahtamisaikaa. Riittävän tukeva ja paksu petauspatja yhdistettynä hyvään tyynyyn auttavat kehoa palautumaan yön aikana.

Ihminen nukkuu elämästään jopa kolmasosan, joten patjalla on väliä. Finaten tuotteilla voidaan parantaa unenlaatua ja tukea kehon hyvinvointia. Esimerkiksi laadukas Whist ergonominen petauspatja antaa optimaaliset olosuhteet hyvälle unelle. Tutustu myös muihin hyvinvointia tukeviin tuotteisiimme täältä.

Ota yhteyttä tänään
Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview