OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Hyvä yöuni rakennetaan rutiineista ja nukkumisympäristöstä

Arjen kiireet vievät joskus mennessään niin, ettei nukkumisesta tule mitään. Epäsäännölliset elämäntavat ja sotkuinen koti eivät houkuttele rentoutumaan, vaan tuntuu siltä, että aina on jokin kesken. Nyt on korkea aika ottaa itseään niskasta kiinni ja rakentaa itselleen hyvää yöunta vaalivat rutiinit. 

1. Reippaile ulkoilmassa

Suomalainen viettää keskimäärin 90 prosenttia elämästään sisätiloissa. Hämärässä keinovalossa, sinisen valon ääressä huonosti ilmastoidussa tilassa vietetty aika ei kuitenkaan tee hyvää kenellekään. 

Vaikka työ pitäisi sinut tietokoneen ääressä päivät pitkät, pyri siis löytämään joka päivä hetki ulkoilulle. Auringonvalo tahdistaa elimistön sisäistä rytmiä ja näin keho ymmärtää, että hämärän tullen on oikea hetki käydä iltalevolle. Samalla keuhkot saavat happea ja mieli lepää luontomaisemassa. 

Tee ulkoilusta tapa: esimerkiksi vartin mittainen reipas kävely ulkona joka päivä lounaan jälkeen piristää ja katkaisee työpäivän mukavasti. Se jos jokin auttaa jaksamaan pirteänä työpäivän loppuun.

2. Panosta makuuhuoneen sisustukseen ja valitse kehollesi sopiva sänky

Makuuhuoneen pitäisi olla pelkästään nukkumista varten. Vie sinne siis niin vähän tavaraa kuin mahdollista: kirjat, vaatteet ja muut tekstiilit keräävät pölyä ja voivat tehdä sisäilmasta tunkkaisen. 

Panosta myös pimentäviin verhoihin ja oikeanlaiseen sänkyyn. Esimerkiksi oman kotimaisen Whist Parempi Uni -sänkymallistomme tuotteet valmistetaan Kainuussa. Räätälöimme jokaisen sängyn asiakkaamme henkilökohtaisiin tarpeisiin – vaihtoehtoina Luxus-, Excellence- ja Titaanimallistot.

Asiakkaalla on mahdollisuus valita itselleen sopiva sängyn koko, korkeus, jousitus, kangas, väri ja kaikki mahdolliset lisävarusteet kuten esim. hierontaominaisuus ja led-valot. Kaikki mallistot ovat saatavilla myös erikoiskokoina.

Sopivan hämärä valaistus, makuuhuoneen säännöllinen tuuletus ja hyvä äänieristys tekevät makuuhuoneesta paikan, jonne tekee mieli hakeutua joka ilta lepäämään. 

3. Nuku silloin, kun on aika nukkua

Riittävästä yöunesta huolehtiminen onnistuu vain, jos nukkuu silloin, kun on aika nukkua. Noudata siis mahdollisimman säännöllistä päivärytmiä niin, että saat vähintään seitsemän tuntia unta joka yö. Iltaisin sammuta ruudut vähintään tuntia ennen nukkumaanmenoa ja ota tavaksi tehdä rentoutumisharjoitus tai tartu kirjaan. Myös lihasten rentouttaminen hierojalla saattaa helpottaa rentoutumista. 

Vaikka elämä tarjoaisikin jatkuvasti virikkeitä, opettele siis sanomaan joskus ei ja pistä oma hyvinvointisi etusijalle.

Finate on yritys, jonka tuotevalikoimista löytyy tuotteita, jotka ennaltaehkäisevät ja hoitavat. Tavoitteenamme on pitää yllä hyvinvointia ja tarjota terveempää elämää. Tutustu tuotteisiimme täällä.

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview