OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Hyvän unen resepti

Unella on suuri merkitys jaksamiselle ja hyvinvoinnille. Hyvin nukutun yön jälkeen energiatasot ovat korkealla ja päivän askareet onnistuvat ilman sen suurempia ponnisteluita. 

Nukkumisen pitäisi olla vaivatonta kaikille, sillä hyvän unen resepti on hyvin yksinkertainen. Jos nukkuminen kuitenkin on sinulle joskus vaikeaa, kokeile ujuttaa arkeesi ainakin nämä perusasiat.  

Mene aina samaan aikaan nukkumaan

Hyvä uni rakentuu rutiineista. Kun menet joka ilta samaan aikaan nukkumaan ja heräät suurin piirtein yhtä aikaisin, on tutun unirytmin ylläpitäminen vaivattomampaa. Voit sisällyttää rutiineihin esimerkiksi iltateen tai rentouttavan hieronnan, joka toimii ikäänkuin säännöllisenä siirtymäriittinä unten maailmaan. 

Liiku ja nauti elämästä 

Tee joka päivä sellaisia asioita, joista nautit ja jotka tekevät sinulle hyvää. Tapaa ystäviä, naura, kuuntele musiikkia ja lue kirjoja. Muista myös hemmotella kehoasi väsyttämällä sitä liikkumalla: kävele metsässä, käy kuntosalilla tai tanssi – mikä ikinä tuokaan sinulle nautintoa. Väsynyt keho antaa mielenkin levätä paremmin. 

Syö värikkäästi 

Valitse lautaselle paljon värejä, suosi täysjyväviljoja ja vältä alkoholia. Jos juot kahvia, pyri juomaan sitä vain ennen iltapäivää, jotta kofeiini ehtii poistua kehostasi ennen kuin on aika käydä nukkumaan. Raskaat friteeratut ruoat ja sokeripitoiset makupalat kannattaa pitää harvinaisina herkkuina ja ajoittaa ruokailu niin, ettei joudu käymään makuulle täydellä vatsalla. 

Huolehdi uniergonomiasta

Jotta saisi iltaisin unen päästä kiinni lampaita laskematta, pitää sängyn tuntua mukavalta. Kotimaisen Whist sänkymalliston sängyt tehdään mittatilaustyönä. Asiakkaalla on mahdollisuus valita itselleen sopiva sängyn koko, korkeus, jousitus, kangas, väri ja kaikki mahdolliset lisävarusteet kuten hierontaominaisuus ja led-valot. 

Kun sänky tukee kehoa tarpeeksi, saavat lihakset yön aikana tarvitsemansa levon ja uusi päivä alkaa mukavan rennon olotilan siivittämänä.

Rauhoita mielesi

Myös mieli voi tehdä tepposet ja saada nukahtamisen tuntumaan mahdottomalta tehtävältä. Stressaava työ, terveys- ja rahahuolet pyörivät mielessä yön hiljaisuudessa, eivätkä anna unelle tilaa. Onkin hyvä opetella rauhoittumaan ennen nukkumaanmenoa esimerkiksi meditoimalla tai päiväkirjaa kirjoittamalla. Kun on saanut purkaa sydäntään muulla tavoin, ikävät ajatukset eivät seuraa sinua makuuhuoneeseen. 

Anna unelle aikaa

Jos päivät ovat täynnä mielenkiintoista tekemistä, saattaa nukkumaanmeno helposti jäädä viimeiseksi huoleksemme. Muista kuitenkin, että uni on ruuan ja liikunnan ohella yksi terveytemme kulmakivistä. Sille on siis järjestettävä aikaa ihan niin kuin ruokailullekin. 

Kun seuraat hyvän unen reseptiä, tulet huomaamaan, että nukkumaanmenosta tulee tärkeä hetki, jota odotat joka päivä. Pääsisipä taas nukkumaan!

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview