OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Hyvästi päänsärky!

Lähes jokainen meistä tuntee päänsärkyä jossain elämänvaiheessa. Jännityspäänsärky on päänsäryn aiheuttajista se yleisin – siitä kärsii elinikänsä aikana lähes 80 prosenttia väestöstä. Jännitys-sana viittaa tässä yhteydessä niin lihasten jännitystiloihin että henkiseen jännittyneisyyteen.

Päänsäryn aiheuttaakin usein pitkittynyt rasitustila, stressi tai unen puute. Parhaiten päänsärkyyn tepsii pienet, päivittäiset teot. Ergonomia, hyvä uni ja liikunta auttavat tehokkaasti ehkäisemään päänsärkyä kun taas venyttely, hieronta ja rentouttava voimistelu hoitavat tehokkaasti jo puhjennutta päänsärkyä. Listasimme alle viisi vinkkiä, joita kannattaa kokeilla ennen lääkepurkkiin tarttumista.

1 Pysy liikkeellä

Liikunta estää ja hoitaa tehokkaasti jännityspäänsärkyä. Hoitomuodoksi kelpaa moni laji ja tärkeintä onkin valita sellainen aktiviteetti, joka oikeasti kiinnostaa. Päänsärkyä ehkäistäessä säännöllisyys on tärkeämpää, kuin se mitä tekee.

Erityisen tehokasta on liikkua ulkoilmassa omaan tahtiin, esimerkiksi sauvakävelyn parissa. Sisätiloissa taas hyvä valinta on jooga, joka aktivoi vartalon syviä lihaksia ja rentouttaa samalla mieltä.

2 Panosta uneen

Kun nukut hyvin, väsymyksestä ja stressistä seuraava pääkipu yllättää harvoin. Patjalla ja tyynyllä on suuri vaikutus siihen, kuinka kehosi voi.

Whist ortopedinen vesityyny on mainio valinta, kun haluat panostaa tyynyyn, joka toimii ergonomisesti oikein kaikissa nukkuma-asennoissa. Du Pont -vanusta ja vesisäiliöstä koostuva erikoistyyny on säädettävissä juuri sinun nukkuma-asentoosi sopivaksi.

Vesityyny tukee niskaasi jatkuvasti ja vähentää näin niska-hartiaseudun lihasjännityksiä. Lihasjännitysten laukeaminen auttaa puolestaan hengittämään paremmin – kun happi kulkee, myös päänsäryt pysyvät poissa.

3 Juo pari lasia lisää päivässä

Veden päällä uinumisen lisäksi täytyy tietysti muistaa juoda runsaasti vettä. Vesi pitää huolta esimerkiksi aineenvaihdunnasta ja lihaskalvoista, joiden hyvinvointi vaikuttaa suurelta osin kokonaisvaltaiseen oloon.

Vesihän maistuu, kun se on hyvää ja raikasta. Eclipse Counter top 45 -vedenpuhdistin tekee vesijohtovedestä äärimmäisen laadukasta ja maistuvaa, sillä se puhdistaa 99 prosenttia veden epäpuhtauksista. Laite kiinnittyy suoraan vesihanan päähän ja sitä on helppo käyttää. Oletko koskaan maistanut hyvin suodatettua vettä?

4 Kiinnitä huomiota istuma-asentoon

Öisen makuuasennon lisäksi vietämme suuren osan arvokkaasta ajastamme istuen. Eurooppalaisten selvitysten mukaan aikuiset istuvat keskimäärin viidestä kuuteen tuntia vuorokaudessa. Oikea istuma-asento onkin tehokkain tapa ehkäistä selkä-, niska- ja hartiakipuja, jotka säteilevät päänsärkynä.

Whist satulatuolissa kohoava ergonominen asento ylläpitää verenkiertoa ja helpottaa aineenvaihduntaa. Säädä helposti tuoli itsellesi sopivaksi ja pidä niska-hartiaseutu rentona. Kipuilun sijaan saat keskittyä tehokkaaseen työntekoon. Lue lisää hyvästä työasennosta aiemmasta blogistamme.

5 Nollaa päivän päätteeksi

Lihasrentoutus lievittää niin fyysistä kuin psyykkistä jännitystä. Värinähieronta rentouttaa isoja lihaksia, jolloin myös syvempien pikkulihasten kiputilat helpottavat. Samalla myös aineenvaihdunta nopeutuu ja kuona-aineet poistuvat ripeämmin kehosta.

2D lihasrentoutuspatjalla voit muuttaa sängyn tai nojatuolin hetkessä rentoutuskeitaaksi. Kymmenen eri värinäyksikköä takaavat monipuolisen täsmähoidon juuri niille lihasryhmille, jotka tarvitsevat parhaillaan rentoutusta. Tunne laitteen nopea vaikutus ja anna hyvän olon rentouttaa mieli ennen yöunia.

Lopuksi: Jos tarve vaatii, voi päänsärkyyn käyttää myös reseptivapaita särkylääkkeitä. Kun lääkettä otetaan harvoin ja kerta-annos toimii, voi näin tehdä huoletta. Toistuva käyttö voi taas johtaa särkylääkepäänsärkyyn.

Pään alueen säryn takana voi olla aiemmin mainittujen syiden lisäksi myös aivokalvot, silmät, poskiontelot, korvat tai hampaat. Migreeniä, tulehdusperäistä ja pitkittynyttä päänsärkyä hoidetaan eri tavoin. Muista hakeutua lääkäriin, jos päänsärky on yhtäkkistä ja voimakasta tai siihen liittyy muita voimakkaita oireita, kuten kuumetta tai yleistilan heikkenemistä.

Finate on yritys, jonka tuotevalikoimista löytyy tuotteita, jotka ennaltaehkäisevät ja hoitavat. Tavoitteenamme on pitää yllä hyvinvointia ja tarjota terveempää elämää. Tutustu tuotteisiimme täällä.

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview