OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Paluu uuteen arkeen

Viimeiset puolitoista vuotta olemme eläneet poikkeuksellista arkea. Olemme saaneet päiviimme lisää aikaa ja työmatkoista säästyneet tunnit on voinut käyttää pidempiin yöuniin tai rauhallisempaan aamupalaan. Kohtaamiset ovat jääneet vähemmälle ja moni on ollut kiitollinen siitä, että on kerrankin saanut keskittyä puutarhanhoitoon, tv-sarjojen katseluun ja säännölliseen kuntoiluun. Vaikka poikkeuksellinen arki onkin tuonut elämäämme huolta ja murhetta, on se tuonut useiden ihmisten elämään myös paljon hyvää.

Poikkeusajan loppu häämöttää jo tunnelin päässä ja edessämme on uusi arki, jossa mikään ei ole niin kuin ennen. Kun kohtaamisia ei tarvitse enää vältellä, päivämme täyttyvät menoilla, joihin emme ole enää tottuneet. Koska olemme pitkään eläneet kuin hidastetussa elokuvassa, saattaa uusi arki imaista meidät mukaansa hyökyaallon tavoin – ja samalla unohdamme huolehtia itsestämme.

Muutos on aina kuormittava asia niin keholle kuin mielellekin: muistathan sen ajan, kun poikkeuksellinen arkemme alkoi? On siis hyvä varmistaa, että arjessa on jatkossakin aikaa itselle.

Rutiinit auttavat jaksamaan

Niin kuin olemme tottuneet poikkeusaikaankin, tulemme tottumaan myös uuteen, poikkeusajan jälkeiseen arkeen. Tärkeintä on, että luomme itsellemme rutiinit, jotka saavat arjen rullaamaan helpommin. Voit hyvin tuoda vanhasta arjestasi rakkaita rutiineja myös uuteen arkeen ja näin helpottaa muutosta. Jos olet esimerkiksi tottunut käymään lyhyellä happihyppelyllä lounasaikaan, voit hyvin jatkaa tapaa jatkossakin, vaikka palaisitkin työpaikalle. Uusi arki saattaa vaatia myös ihan uusia rutiineja. Voit esimerkiksi tehdä työmatkoista mielenkiintoisempia äänikirjoja kuuntelemalla.

Kalenteroi ylimääräinen aika

Viimeisen vuoden aikana paikasta toiseen siirtymiseen ei ole kulunut juurikaan aikaa. Olemmehan tottuneet hoitamaan kohtaamiset pääasiassa verkossa. Kun kalenteriin ilmestyykin yhtäkkiä taas aitoja kohtaamisia, on moni saattanut unohtaa, kuinka kauan aikaa tapaamisiin valmistautumiseen ja matkustamiseen menee. Jatkossa kannattaa siis kalenteroida aina riittävästi ylimääräistä aikaa tapaamisten väliin, sillä minuuttiaikataulussa eläminen aiheuttaa helposti stressiä. Myös lyhyt selänhoitohetki kesken työpäivän rentouttaa jännittyneet lihakset ja ennaltaehkäisee selkävaivoja tehokkaasti. Kokeile varta vasten tähän tarkoitukseen luotua Whist Selänhoitopakettia.

Muista rentoutua

Varaa uudessa ajassa aikaa myös rentoutumiselle ja palautumiselle. Viimeisen puolentoistavuoden aikana on voinut olla helppoa ottaa pienet nokoset kesken työpäivän, mutta se ei välttämättä tulevaisuudessa ole enää mahdollista. Varaa siis kunnolla aikaa rentoutumiselle ja luo sille otolliset olosuhteet. Vältä työasioiden ajattelemista makuuhuoneessa ja panosta pieneen rentoutushetkeen ennen nukkumaanmenoa. Hieronta, meditaatio tai saunominen voivat auttaa sinua palautumaan arjen rasituksista ja parantaa yöunen laatua. Meditaation hyödyistä pääset lukemaan aiemmasta blogikirjoituksestamme.

Ole armollinen itsellesi

Uudet rutiinit saattavat lisätä ylimääräistä sähellyksen määrää, mikä voi johtaa stressaaviin tilanteisiin. Uusien ihmisten kohtaaminen saattaa myös jännittää. Luota kuitenkin siihen, että kaikki järjestyy ja ole itsellesi armollinen. Kehomme ja mielemme tottuu myös uuteen arkeen, mutta se vaatii vain hieman totuttelua. Stressin aiheuttaman jännityksen saat hierottua kehostasi pois esimerkiksi joillakin hierojistamme.

Puhu tuntemuksistasi

Poikkeustilanne on koskettanut laajasti koko maailmaa, joten on uuteen arkeen siirtymistä helpottaa, kun muistaa, että olemme kaikki samassa tilanteessa. Muutos koskettaa meitä kaikkia ja yhdessä meidän on myös astuttava uuteen, aiempaa erilaiseen aikakauteen. Ole siis avoin tuntemuksistasi ja keskustele kohtaamiesi ihmisten kanssa. Saatat huomata, että taistelemme kaikki hyvin samantapaisten haasteiden kanssa, etkä siis ole tilanteessa yksin.

Pienillä valinnoilla teet uudesta arjestasi sujuvaa, ja luultavasti paljon parempaa kuin nykyinen arkesi – kunhan muistat pitää huolta itsestäsi.

Finate on yritys, jonka tuotevalikoimista löytyy tuotteita, jotka ennaltaehkäisevät ja hoitavat. Tavoitteenamme on pitää yllä hyvinvointia ja tarjota terveempää elämää. Tutustu tuotteisiimme täällä.

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview