OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Sängyn valintaan kannattaa panostaa

Millaiseen oloon heräsit tänä aamuna? Ovatko lihaksesi kireät ja olosi epämukava? Vai tunnetko olosi levänneeksi, rentoutuneeksi ja virkeäksi? Koska vietämme noin kolmasosan elämästämme nukkuen, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, millaisissa olosuhteissa nukumme.

Sängyllä on merkitystä nukkumismukavuuteen

Jotkut meistä nukkuvat rauhattomasti, kääntyillen useita kertoja yön aikana. Tämä ei välttämättä kerro yleisestä levottomuudesta, vaan siitä, että hyvän, levollisen asennon löytäminen on vaikeaa. Tähän vaikuttaa moni asia: makuuhuoneen valaistus ja ilmanlaatu, patjan sopivuus sekä tyynyn kovuus. Usein suurin merkitys nukkumismukavuuteen on kuitenkin sängyllä, joutuuhan se kannattelemaan koko painoamme.

Moni keskittyy sängyn valinnassa pelkän patjan kovuuteen. Jotkut nauttivat kovasta vuoteesta, toiset puolestaan haluavat uppoutua mahdollisimman pehmeän alustan yölliseen syleilyyn. Nukkumismukavuuteen vaikuttavat kuitenkin myös sängyssä käytetyt materiaalit ja esimerkiksi se, kuinka hyvin ne hengittävät. Erityisesti allergikon on hyvä kiinnittää huomiota sängyssä käytettyihin materiaaleihin, jotta vuode ei keräisi itseensä ylimääräistä pölyä.

Vaatimukset sängylle kasvavat, kun nukkujia on kaksi

Myös sängyn koolla on suuri merkitys nukkumismukavuuteen. Liian matalasta sängystä voi olla haastavaa päästä ylös aamuisin, minkä vuoksi ergonomia helposti unohtuu. Tästä seuraa väistämättä selkäkipuja. Lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota sängyn leveyteen: jos rentoutumiselle ei ole tarpeeksi tilaa, voi joutua vääntämään itsensä epämukaviin nukkumisasentoihin. Mikäli sängyn jakaa toisen henkilön kanssa, sen leveyden olisi hyvä olla vähintään 160 senttimetriä, jotta yölliset asennonvaihdot eivät häiritsisi toista nukkujaa. Jos sen sijaan saa vuoteen kokonaan itselleen, on suositeltavaa panostaa ainakin metrin leveään sänkyyn.

Kun sängyn jakaa toisen nukkujan kanssa, myös vaatimukset sen räätälöitävyydelle korostuvat. Koska nukkujat ovat todennäköisesti eri painoisia, ei sama patjan kovuus välttämättä sovi molemmille. Tämän vuoksi kannattaa panostaa parisänkyyn, jossa on kaksi erilaista patjaa erilaisille nukkujille. Näin kummankaan nukkujan ei tarvitse tehdä kompromisseja omasta terveydestään tinkien.

Sänky on investointi, joka parantaa elämänlaatua

Sen lisäksi, että sänky takaa hyvät, levolliset yöunet, pienellä panostuksella sängystä voi räätälöidä itselleen paikan, jossa voi toden teolla hemmotella itseään. Mikä olisikaan ihanampaa kuin moottoroitu sänky, joka mahdollistaa sanomalehden mukavan selailun sängyssä viikonloppuaamuisin tai sängyn, joka antaa nukkujalleen selkähieronnan pitkän päivän päätteeksi?

Sänky on myös tärkeä sisustuselementti, joka muuntautuu kodin yleiseen tunnelmaan. Petivaatteiden valinnalla ja sängyn jalkojen materiaalivalinnoilla voi vaikuttaa makuuhuoneen ilmeeseen ja näin sänkyä ei tarvitse uusia, vaikka sisustusmaku vuosien varrella muuttuisikin. Sänky on elämänkumppani, jonka valintaan kannattaa panostaa.

Meidän kauttamme saat nyt myös huippulaadukkaat, kotimaiset Whist-sängyt, joilla varmistat parhaan mahdollisen nukkumismukavuuden – ja heräät virkeänä uuteen päivään.

Tutustu Whist-sänkyihin tästä ja ole meihin yhteydessä, niin edustajamme auttaa sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi soveltuvan unelmavuoteen.

Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview