OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Pysy liikkeellä läpi kesän – selätä lihaskivut kotikonstein!

Iskikö noidannuoli kuin salama kirkkaalta taivaalta? Tuntuiko telttaretki paremmalta ajatuksissa kuin alaselässä? Vai oliko kenties paluu työpaikalle kehon mielestä se kaikista huonoin idea?

Selkä- ja lihaskivut voivat yllättää erityisesti muutoksen yhteydessä eli juuri esimerkiksi lomalla. Voit välttää vierailun lääkekaapille, kun huollat kehoasi säännöllisesti.

Ota aina yhteys lääkäriin jos kiputila syntyy onnettomuuden yhteydessä, tai jos se pitkittyy ja estää sinua toimimasta normaalisti. Tavallisessa rasituksessa tai riippumatossa syntyneitä kolotuksia voit kuitenkin surutta hoitaa omatoimisesti seuraavilla vinkeillä.

Sillä se lähtee, millä se on tullutkin

Usein lihaskivun aiheuttaa outo asento, mökkisängyn patja tai se, että ei ole tehnyt juuri mitään. Selkäranka, kuten muukin vartalo voi paremmin, kun se pysyy liikkeessä. Kevyt liikunta on hyväksi myös jo kipeytyneelle vartalolle. Jos kipu estää hikiliikunnan, voit kokeilla esimerkiksi kävelyä sauvojen kanssa tai ilman, sekä uintia tai vesijuoksua.

Toistuviin selkäkipuihin voit kokeilla keskivartalon lihasten vahvistamista. Alueen lihakset eivät välttämättä aktivoidu arkisten askareiden lomassa, minkä vuoksi niihin kannattaa kohdistaa erityistä huomiota. Esimerkiksi lankuttaminen ja monet joogasta tutut asennot vahvistavat keskivartalon lihaksia tehokkaasti. Vahva keskivartalo suojaa sinua myös liikuntasuorituksen aikana ja parantaa ryhtiäsi.

Liikunnan aikana on hyvä tarkkailla kehoa ja siten paikantaa jännitys- ja kiputiloja. Kun opit löytämään kipeytyvät kohdat, voit keskittyä niiden vahvistamiseen ja rentouttamiseen säännöllisen liikunnan sekä venyttävien liikkeiden avulla.

Nopeuta toipumista

Jos kehosi palautuu rasituksesta hitaasti, kannattaa pohtia voisiko syy olla liian vähäisessä nesteytyksessä. Veden juominen auttaa kehoasi lukemattomissa prosesseissa ja yksi niistä on lihaskalvojen ylläpitäminen.

Lihaskalvot eli faskiat ympäröivät kehosi lihaksia ja elimiä: vettä juomalla pidät nämä kudokset joustavina ja toimivina. Usein rasituksesta aiheutunut tulehdus voi olla todellisuudessa lihaskalvoissa, ei itse lihaksessa.

Vedenjuonti auttaa myös hermoston ja aineenvaihdunnan toiminnassa sekä ylläpitää vireystasoasi. On hyvä muistaa, että janontunne ja nestevaje eivät kulje käsi kädessä: Nestehukkaa pitäisi ehkäistä jo ennen janon syntymistä ja jo syntynyt nestevaje ei pääty yhtä nopeasti kuin lasi tyhjenee.

Paras janojuoma sekä kesäkuumalla että urheillessa on vesi. Eclipse Counter top 45 -vedenpuhdistin auttaa sinua ylläpitämään nestetasapainoasi ja terveyttäsi, sillä se poistaa 99 % hanaveden epäpuhtauksista. Puhdistin raikastaa veden maun ja poistaa mahdollisen putkistoista irtoavan lian. Yhdysvalloissa suunniteltu ja valmistettu laite on patentoitu maailmanlaajuisesti.

Rentouta kehosi

Liikunnan lihaksia rentouttava vaikutus perustuu osittain mielihyvähormonien vapautumiseen. Mielihyvähormoneja voi aktivoida myös hieronnalla, joka on tehokkain apu toistuviin jännitystiloihin.

Hieronta aktivoi mielihyvähormonien tuotannon lisäksi verenkiertoa, minkä ansiosta happi pääsee virtaamaan paremmin lihakseen ja kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Kotona käytettävän hierontalaitteen toiminta pohjautuu samanlaisiin tekniikoihin kuin ammattilaisen tekemä hieronta. Remington Sport -hierontalaitteella voit rentouttaa selän, jalkapohjien ja pohkeiden lihaksia. Laitteen kaukosäätimellä voit säätää hieronnan nopeuden ja tehokkuuden miellyttävälle tasolle.

Remington Sport -hierontalaite parantaa myös yöunen laatua, jonka tärkeys korostuu selkävaivojen yhteydessä. Jopa kaksi kolmasosaa selkävaivoista kärsivistä ihmisistä potee jonkinlaista unihäiriötä ja väsymys voi pahentaa kierrettä entisestään.

Tiesithän, että voit pedata itsellesi paremmat yöunet vain petauspatjaa tai tyynyä vaihtamalla? Lue uniergonomiaa parantavista Finaten tuotteista aiemmasta postauksesta!

Finate on yritys, jonka tuotevalikoimista löytyy tuotteita, jotka ennaltaehkäisevät ja hoitavat. Tavoitteenamme on pitää yllä hyvinvointia ja tarjota terveempää elämää. Tutustu tuotteisiimme täällä.

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview