OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Kotikonsteilla kuntoon – torju flunssaa ja toivu nopeammin

Talvi- ja kevätkaudella flunssaa on miltei mahdoton välttää, mutta altistumisherkkyyteen ja taudin kestoon voit vaikuttaa muutamalla helpolla kotikonstilla. Kun huolehdit lisäksi kehonhoidon peruspilarit kuntoon, olet valmis kohtaamaan flunssakauden!

Tunnetko flunssan hiipivän kannoillasi, tai podetko parhaillaan sängyn pohjalla? Voit vaikuttaa olotilaasi muutamilla kokeilemisen arvoisilla keinoilla. Nappaa tästä vinkit, joiden avulla voit paremmin.

1. Liiku sopivasti ja ota rennosti

Koita välttää rasittamasta itseäsi liikaa, koska etenkin pitkään kestäneellä stressillä ja kuumetaudeilla on tutkimusten mukaan yhteys. Liikuntaharrastuksesta on hyötyä myös vastustuskyvylle – kun kehosi on hyvässä kunnossa, immuunijärjestelmäsi torjuu flunssaa tehokkaammin. Myös sairastuminen on silloin helpompi kestää, ja paraneminen voi sujua sukkelammin.

2. Anna itsellesi lupa levätä

Levon merkitystä terveydelle ei kannata unohtaa. Jos tunnet flunssan olevan tulossa, ota hyvällä omallatunnolla ylimääräiset päiväunet. Koita huolehtia mahdollisimman säännöllisestä vuorokausirytmistä ja riittävästä unesta jo terveenä ollessasi. Laadukas patja ja tyyny tarjoavat pehmeän laskun hyvään uneen. Tutustu sivuillamme Whist ergonomiseen petauspatjaan ja Whist ortopediseen vesityynyyn.

3. Pese käsiä liioitellun usein

Huolellinen käsihygienia on paras lääke flunssan torjuntaan. Flunssakauden ravistellessa kannattaa pestä käsiä vähintään 20 kertaa päivässä. Veden ja saippuan yhdistelmä on käsidesiä paljon tehokkaampi keino, mutta pakkaa desinfiointiaine silti mukaan tien päälle.

4. Helpota oloa lähikaupan antimilla

Anna luonnon omien aineiden parantaa oloasi! Flunssakauden alkaessa ota suunta ruokakauppaan ja hanki kaappiisi valmiiksi flunssaa ehkäiseviä ja tukkoista oloa lievittäviä ruoka-aineita. Ostoslistalle kannattaa lisätä inkivääri, sitruuna, appelsiini, hunaja ja cayennepippuri. Niistä saa nimittäin valmistettua kuuman juoman, joka helpottaa oloa ja karkottaa flunssaa! Jos pystyt, syö lisäksi raakaa valkosipulia – se on nimittäin flunssan vihollinen. Tukkoisuutta voi yöaikaan helpottaa asettamalla yöpöydälle lautasellisen pilkottua sipulia.

Hanki lääkekaappiin valmiiksi apteekista löytyviä imeskeltäviä sinkkitabletteja. Ne saattavat torjua alkavan flunssan, kun aloitat kuurin heti kurjan olon nostaessa päätään.

5. Hyödynnä veden uskomaton teho

Nesteytys on flunssapotilaalle olennaista, koska nesteet ohentavat limaa ja pitävät limakalvot kosteana. Kun sairastat, koita siis jaksaa siemailla raikasta vettä vähintään kaksi litraa päivässä. Raikkaan, hajuttoman ja mauttoman juomaveden varmistat Eclipse Counter top 45 -vedenpuhdistimella, jonka voit yhdistää helposti vesihanaan.

Tukkoista tunnetta voit helpottaa ottamalla pitkän lämpimän suihkun, jolloin kylpyhuoneeseen muodostuu oloa helpottavaa höyryä. Laita samalla eukalyptusöljyä vesiastiaan ja hengittele sen tuoksua syvään. Jos kotisi huoneilma on kuivaa, jätä suihkun jälkeen kylpyhuoneen ovi auki ja anna kostean höyryn leijailla muihinkin huoneisiin.

6. Tarkista ruokavaliosi

Terveellisellä ruokavaliolla voit parantaa vastustuskykyäsi. Ravinteikas ja monipuolinen ruoka siivittää kehoa toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi nämä ruoka-aineet auttavat vastustuskykyä: kala, marjat, vihreät vihannekset, sitrushedelmät, bataatti, vihreä tee, kreikkalainen jogurtti ja valkosipuli. Huolehdi myös, että saat talvikaudella riittävästi D-vitamiinia.

7. Anna kipeiden lihasten levätä

Lihaksia ja niveliä kolottaa ja särkee herkästi flunssan aikana. Flunssaisena tai varsinkaan kuumeisena hierontaa ei suositella hoidoksi, koska se saattaa pahentaa tai jopa levittää tulehdusta. Helpota lihassärkyjä lepäämällä ja kietomalla kipeät lihakset lämpöisen viltin sisään. Myös lämmin kylpy voi helpottaa oloa. Kun flunssa on selätetty, rentouttava hieronta on taas paikallaan. Hemmottelevan jalkahieronnan voit saada verkkokaupastamme löytyvällä 3D-jalkahierojalla, joka myös lämmittää jalkoja.

Finate on yritys, jonka tuotevalikoimista löytyy tuotteita, jotka ennaltaehkäisevät ja hoitavat. Tavoitteenamme on pitää yllä hyvinvointia ja tarjota terveempää elämää. Tutustu tuotteisiimme täällä.

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview