OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Uni korjaa ja vahvistaa – hyvin nukuttu yö huolehtii terveydestäsi

Kun painat pääsi tyynyyn, kehosi alkaa valmistautua töihin. Jokainen meistä tuntee hyvin nukutun yön jälkeisen miellyttävän olon, mutta virkistämisen lisäksi unella on lukemattomia lyhyt- ja pitkävaikutteisia terveyshyötyjä. Nukkuminen onkin kaikkein aikojen tärkein – ja mukavin – terveysteko.

Uni pitää terveyden peruspilarit pystyssä

Yön tunteina lihakset rentoutuvat, verenpaine laskee ja hengityskin rauhoittuu. Tämä on otollisinta aikaa keholle korjata verisuonia ja sydäntä, mikä vähentää merkittävästi sairauksien riskiä. Nukkuva elimistö myös uudelleenrakentaa soluja ja muita kehon rakenteita, minkä vuoksi uni on tärkeää palautumisen kannalta.

Seuraavana päivänä levännyt keho jaksaa ottaa vastaan päivittäisten askareiden lisäksi myös isompia haasteita. Hyvä uni parantaa kehon puolustusjärjestelmää, sekä fyysisissä suorituksissa tarvittavaa voimaa, nopeutta ja koordinaatiokykyä.

Nuku tiesi uran huipulle

Käsi ylös, jos olet koskaan ollut ärtynyt huonosti nukutun yön jälkeen. Ei siis liene yllätys, että uni tutkitusti parantaa mielialaa sekä vähentää ahdistuksen ja masennuksen tunteita. Hyvä uni pohjautuu usein säännöllisiin päivärutiineihin, jotka entisestään tukevat mielenterveyttä.

Unen vaikutus näkyy työpaikalla kohentuneena työtehona ja kohdatessasi uusia ihmisiä sekä tilanteita. Virkeä mieli kuuntelee paremmin, ja päivän tapahtumat tallentuvat muistiin terävämmin. Uni auttaa myös tunteiden säätelyssä, josta on hyötyä tiukan paikan tullen.

Laadukas uni tehostaa kaikkea toimintaasi ollessasi hereillä, tehden sinusta päivän aikana tuotteliaamman. Tehtävät hoituvat nopeammin, reaktiokyky nopeutuu ja virheiden määrä laskee. Uni tehostaa myös luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä.

Lepo kaunistaa koko kehoa, ei vain silmien ympäryksiä

Uni toimii myös kauneushoitona. Iho saa tervettä hehkua vilkastuneen pintaverenkierron ja unen aikana syntyvän kollageenin ansiosta. Verenkierto kuljettaa ravinteita ja vitamiineja myös hiusten juuriin, tehden niistä terveemmät. Unen aikana laskeva stressitaso on myös sidoksissa hiusten tuuheuteen ja elinvoimaisuuteen.

Hirsien veteleminen tukee myös painonhallinnassa. Uni tasapainottaa nälkää sääteleviä hormoneja, greliiniä ja leptiiniä. Moni meistä on tuntenut tämän tasapainon järkkymisen silloin, kun väsyneenä pikaruoka näyttäytyy tavallista herkullisempana vaihtoehtona.

Uni siis vahvistaa, terävöittää ja kaunistaa kehoa samanaikaisesti. Riittää vain, että käy makuulle. Vaikuttaa aika täydelliseltä, vai mitä? On kuitenkin muistettava, että hyvä uni ei ole itsestään selvää.

Tärkein unen laatua parantava tekijä on uniergonomia: asento, jossa hengitys kulkee vapaasti sekä selkäranka ja lihakset pääsevät rentoutumaan. Uniergonomiaa voi parantaa jokaisesta vuoteesta löytyvillä asioilla, eli patjalla ja tyynyllä. Me Finatella olemme erikoistuneet löytämään yksilöllisiä ratkaisuja parempaan uniergonomiaan.

Tutustu hyvää unta tukeviin tuotteisiimme sivuillamme.

Tiesithän, että hieronta on erinomainen keino rentoutua, jos hartiat ovat päivän aikana nousseet korviin ja ajatukset kulkevat vilkkaana.

Ota yhteyttä tänään
Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview