OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Varjele hyvää unta, pidä huolta sängystäsi

Sänky on paikka, jossa vietämme ainakin kolmasosan elämästämme nukkuen. Mukavassa sängyssä hurahtaa myös valveillaoloaikana tunti jos toinenkin. Vaikka sänky onkin yksi tärkeimmistä paikoista viettää aikaa, moni luulee, että säännöllinen vuodevaatteiden peseminen riittää pitämään pedin kunnossa. Jos kuitenkin haluaa pidentää sängyn käyttöikää ja samalla varjella hyvää unta, on syytä tehdä muutakin. 

Suojaa sänky kosteudelta ja lialta

Whist sängyt on valmistettu hengittävistä, kosteutta hylkivistä huippumateriaaleista. Aamulla ei kuitenkaan kannata kiirehtiä sängyn petaamisen kanssa, sillä yön aikana muodostunut hiki ja kosteus on järkevää päästää haihtumaan pois. Laita siis peitto sivuun ja anna sängyn tuulettua. Näin kosteus ei jää muhimaan sängyn rakenteisiin, eivätkä bakteerit pääse kasvamaan.

Myös mahdolliset tahrat on syytä poistaa pintamateriaaleista välittömästi, jotta ne eivät pääse imeytymään syvemmälle. Petauspatjan likaantuminen on vaivatonta estää ohuella, helposti pestävällä petauspatjan suojalla, joka ei vaikuta nukkumismukavuuteen, mutta suojaa tärkeintä investointiasi lialta ja kosteudelta.

Säilytä sängyn ryhti ja muoto 

Ajan kuluessa sänky muotoutuu nukkujansa kehon mukaan. Ota siis tavaksi aina välillä kääntää petauspatjaa niin, että vaihdat jalkopään pääpuoleksi ja toisinpäin. Näin täyteaineet jakautuvat jatkossakin tasaisesti ja sänky säilyy mukavan muhkeana. 

Samoin runko- ja joustinpatjan pyöräyttäminen ainakin kerran vuodessa voi pidentää sängyn ikää. Moottoroidut sängyt puolestaan pitävät muotonsa, kun muistat käyttää niiden tarjoamia asentoja monipuolisesti. 

Vuodevaatteiden vaihdon yhteydessä on myös suositeltavaa imuroida petauspatja ja patja. Näin häädät pölypunkit ja varmistat, että sängyssä on helppo hengittää yöstä toiseen. Myös pakkasessa tuulettaminen tappaa pölypunkit tehokkaasti. 

Hyvin huollettu sänky palvelee pitkään

Laadukas sänky kestää hyvin huollettuna jopa vuosia. Suomessa valmistetuissa Whist sängyissä on 25 vuoden pituinen runko- ja jousitakuu. Pintamateriaalit voivat kuitenkin kulua tätä nopeammin, joten sänkyä voi silloin tällöin uudistaa esimerkiksi petauspatjaa vaihtamalla. Myös peitot ja tyynyt on syytä vaihtaa välillä uusiin. 

Whist sängyn ulkonäköä on puolestaan helppoa muuttaa vaihtamalla jalkojen väriä sekä muotoa ja valitsemalla eri tavalla verhoiltu sängynpääty. Näin vuosia sitten hankittu sänky muuntautuu vaivattomasti esimerkiksi uuden kodin sisustukseen. 

Nuku sopivassa sängyssä 

On sanomattakin selvää, että jos sänky suunniteltu juuri sinun kehollesi sopivaksi, kestää se paljon pidempään. Sängyn pitää jaksaa kannatella kehosi paino ja mahdollistaa tarpeeksi mukava nukkumisasento. Tämän vuoksi esimerkiksi käytettynä hankittu sänky ei ole välttämättä kaikista paras ratkaisu. 

Elämäsi tärkein investointi, hyvä sänky, kannattaa valita huolella. Kotimainen Whist sänky valitaan aina asiantuntijan avustuksella, nukkumisergonomia huomioiden. Me myös kokoamme uuden sänkysi sinulle valmiiksi nukkumiskuntoon.

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview