OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Viisi syytä vaihtaa uuteen sänkyyn

Vietämme sängyssä ainakin kolmasosan elämästämme, joten sängyllä todellakin on merkitystä hyvinvoinnillemme. Kun selkää alkaa kolottaa ja yöunen laatu kärsiä, voi olla aika tarkastella oman sängyn kuntoa ja miettiä, olisiko aika investoida uuteen petiin?

1. Sopivan nukkuma-asennon löytäminen tuntuu mahdottomalta

Jos vietät yösi sängyssä pyörien, eikä sopivaa nukkuma-asentoa löydy, sänkysi on varmasti jo parhaat päivänsä nähnyt. Vuosien kuluessa sänky muotoutuu kehon painon mukaan ja jousitus alkaa kärsiä. Kuopalle painunut, kitisevä sänky ei tarjoa tarvittavaa tukea keholle, vaan joutaa kaatopaikalle.

2. Sänkysi on yli kymmenen vuotta vanha

Laadukas sänky voi palvella sinua jopa kymmenen vuotta. Jos patjan käyttöikä kuitenkin lähentelee 10 vuotta, on varmasti korkea aika vaihtaa uuteen. Käyttöikääkin tärkeämpi mittari on joka tapauksessa oma olo: jos vanhassa sängyssä nukkuminen ei onnistu, ei kannata jäädä odottelemaan, että sänky on ollut käytössä vuosikymmenen.

3. Unesi katkeilee

Epäergonominen nukkuma-asento estää kehoa rentoutumasta, eikä palautumiselle välttämätöntä syvän unen vaihetta näin ollen tule saavutettua. Jos elämäsi muut palikat ruokavalio, rutiinit ja liikuntatottumukset ovat kunnossa, ja kärsit jatkuvasti katkeilevasta unenlaadusta, voi sängynvaihto auttaa. 

4. Päätä särkee ja selkää kolottaa 

Jos selkäranka on jatkuvasti huonossa asennossa huonon patjan vuoksi, eivät lihakset pääse rentoutumaan ja verenkierto häiriintyy. Tästä seuraa selkä- ja niskakipuja sekä päänsärkyjä. Sen sijaan, että lääkitsisit kipua särkylääkkein, voi olla fiksumpaa vaihtaa sänky uuteen.

5. Sängyssä on vaikea hengittää

Peitot ja tyynyt on hyvä vaihtaa hygieniasyistä ainakin kolmen vuoden välein. Riippuen siitä, kuinka hyvin sängyn saa puhdistettua, myös sängyllä on rajallinen käyttöikä yleensä korkeintaan kymmenen vuotta. Pöly ja lika kertyvät vuosien kuluessa sängyn rakenteisiin, joten vanhassa sängyssä nukkuva saattaa kärsiä myös allergiaoireista. Vuotava nenä herätessä sekä öiset hengitysvaikeudet ovat varma merkki siitä, ettei vanhassa sängyssä kannata enää tuhota terveyttään. 

Uusi sänky kannattaa valita huolella

Jos haluat nukkua hyvin vielä seuraavankin vuosikymmenen, ei kannata tarttua ensimmäiseen sänkytarjoukseen, vaan kysyä neuvoa ammattilaiselta. Oman kotimaisen Whist Parempi Uni -sänkymallistomme sängyt räätälöidään aina asiakkaamme henkilökohtaisiin tarpeisiin. 

Asiakkaalla on mahdollisuus valita itselleen sopiva sängyn koko, korkeus, jousitus, kangas, väri ja kaikki mahdolliset lisävarusteet kuten esim. hierontaominaisuus ja led-valot. Kaikki mallistot ovat saatavilla myös erikoiskokoina. Mallistojen valmistus aloitetaan välittömästi tilauksen tekemisestä.

Whist-sängyn valinnassa on aina apuna ammattitaitoinen edustajamme, joka osaa arvioida juuri sinulle sopivan sänkypaketin. 

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview