OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Viisi vinkkiä jouluun

Jouluna on ihanaa pistää villasukat jalkaan, herkutella ja antaa aikaa läheisille. Kukaan ei voi kuitenkaan kieltää sitä, etteikö jouluna tekisi mieli nauttia myös lahjapapereiden rapinasta. Lahjansaajalle huolella suunniteltu paketti ilahduttaa parhaassa tapauksessa vielä pitkään joulun jälkeenkin.

Jo pelkästään lahjan miettiminen omalle läheiselle tuo mielihyvää. Jouluhumun keskellä lahjahankinnat voivat kuitenkin tuoda myös stressiä: mitä antaa lahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea?

Koska joulun pitäisi olla vuoden rentouttavin juhla, kokosimme tähän vinkkejä siihen, miten nautit joulun ajasta täysin siemauksin, etkä hukuta joulumieltäsi lahjastressiin.

1. Sovi läheisten kanssa yhteisestä lahjasta

Kun joululahjastressi pääsee valloilleen, tulee helposti hankittua täysin turhia tavaroita, jotka eivät tuota iloa kenellekään. Useimmiten lahja on myös kustannuskysymys, eikä arvokkaampaan lahjaan ole yhdellä ihmisellä varaa, vaikka kuinka haluaisi sellaisen läheiselleen antaa.

Jos kuitenkin otat perheenjäsenet ja ystävät mukaan lahjanhankintaan, voitte yhdistää voimanne ja tehdä oikeasti merkittävän lahjahankinnan, josta on iloa vuosiksi eteenpäin. Niska- ja selkävaivoista valittavalle äidille voi esimerkiksi pistää pakettiin Whist Ortopedisen vesityynyn, aktiivisesti urheileva perheenjäsen puolestaan varmasti arvostaa joitakin hierojistamme.

Lämmittääkö mikään sydäntä yhtä paljon kuin tyyny, joka auttaa nukkumaan levollisemmin tai oma, joka päivä käytettävissä oleva hieroja?

2. Hemmottele itseäsi ja muita

Jouluun liittyy yhdessäolo ja omien läheisten seurasta nauttiminen. Usein joulu on myös harras juhla, joka auttaa keskittymään siihen, mistä voi olla kiitollinen. Kun kokoontuu oman perheen seuraan ja sulkee arjen kiireet joulun pyhien ajaksi oman kotioven ulkopuolelle, saa mielen ja kehon todella lepäämään.

Jouluna aika ikään kuin pysähtyy, mikä on hyvä syy nauttia itsensä ja muiden hemmottelusta. Ota tavaksi hieroa omat läheiset rentouttavalla hoitovoiteella ennen nukkumaanmenoa samalla, kun nautitte syvällisistä keskusteluista tai joulun ajan televisioviihteestä.

Hyvää tekee myös happihyppely tai hiihtolenkki rapsakassa talvisäässä. Lenkkipolulla voi jopa törmätä joulupukkiin!

3. Unohda herätyskello

Jouluna ei ole kiire minnekään. Nauti siis levollisista, luontaisen pitkistä yöunista ja kuro arjen univelka kiinni. Herätyskellon sijaan anna oman sisäisen kellosi päättää, milloin olet levännyt tarpeeksi. Kunnolliseen lepoon ei ole monena päivänä vuodessa aikaa.

Mitä paremmat oltavat sängyssä on, sitä mieluummin siellä viettää aikaa. Whist sängyn omistaja petaa itselleen paremmat, ergonomisesti laadukkaat yöunet, jotka auttavat palautumaan kokonaisvaltaisesti.

Sänkyyn voi herkullisen aamupalan jälkeen palata lepäämään, lukemaa lehteä tai kuuntelemaan äänikirjoja. Lomalla saa vain olla.

4. Liiku lempeästi

Vaikka joulun aika houkutteleekin vetäytymään neljän seinän sisälle herkuttelemaan, kannattaa oman kehon tuntemuksia kuunnella. Hikiliikunnan saa hyvällä omallatunnolla jouluna unohtaa, mutta lempeä liike pitää mielen virkeänä ja selkävaivat poissa.

Venyttele ja tee rauhallista selkäjumppaa. Lyhyeen jumppaan Whist selänhoitopaketti on erinomainen apuväline. Sen avulla laukaiset kehon jännitystilat nopeasti ja voit taas nauttia rauhallisesta joulun tunnelmasta.

5. Ota rennosti

Ihminen on kokonaisuus, eikä mielen ja kehon yhteyttä ole syytä unohtaa. Mielen stressi tuntuu kehossa saakka ja saa lihaksetkin kireiksi. Unohda odotukset ja vaatimukset, hengittele ja nauti. Joulun aika on parhaimmillaan juuri se hetki, joka auttaa sinua irtautumaan vuoden aikana kertyneestä henkisestä ja fyysisestä rasituksesta.

Poikkeusajan jälkeen sukulaisten seura saattaa tuntua uudelta ja voi vaatia totuttelua. Älä tunne syyllisyyttä siitä, että haluat ehkä silloin tällöin vetäytyä omiin oloihisi hengähtämään. Hyödynnä esimerkiksi joulusaunan rauha ja hiljaisuus, lähde välillä yksin happihyppelylle ja pistä korvanappeihin lempimusiikkiasi.

Jos haluat viettää jouluasi yksin, sekin on ihan hyväksyttävää. Tärkeintä on, että vietät vuoden tärkeintä juhlaa omannäköiselläsi tavalla, kokonaisvaltaisesti rentoutuen ja uuden vuoden haasteisiin latautuen.

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview