OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Virkistä jalkasi 5 helpolla askeleella

Jalkojen hyvinvointiin panostaminen unohtuu herkästi, kunnes jokin kipua tai ikävää tunnetta aiheuttava vaiva ilmaantuu. Jalat ovat kehosi tukipilarit, joten niiden terveydestä ja hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta joka päivä. Jos ennaltaehkäiset jalkaongelmia ja puutut pieniinkin muutoksiin ajoissa, pysyt paremmin liikkeellä myös vanhemmalla iällä.

Istuma- tai seisomatyötä tekevän jalat ovat erityisellä koetuksella: usein iltapäivällä moni meistä havahtuu painavan ja turvonneen tuntuisiin jalkoihin. Puutumisen, turvotuksen ja kivut voi kuitenkin välttää helposti, kun teet muutaman helpon muutoksen jokapäiväiseen rutiiniisi.

5 helppoa tapaa pitää huolta jaloistasi

1. Jumppaa jalkojasi päivän mittaan! Säännöllinen jalkajumppa parantaa verenkiertoa, vähentää turvotusta ja vahvistaa lihaksia. Jalat on helppo virkistää oikeastaan missä vain: esimerkiksi töissä, bussia odotellessa, kassajonossa tai kotona. Toimivia liikkeitä ovat päkiöille nousu, nilkkojen pyörittely eri suuntiin, varpaiden kipristely, nilkkojen suoristaminen ja polvien nostelu. Toista kutakin liikettä noin 30 sekunnin ajan ja toista jumppa. Kokeile myös marssiliikettä istuma-asennossa ja huomaat veren lähtevän kiertämään tehokkaammin!

2. Jos jalkasi turpoavat herkästi, nosta ne ylös aina kun mahdollista – mieluiten jo työpäivän aikana. Kaikkein tehokkainta on nostaa jalat seinää vasten selällään maaten niin, että olet mahdollisimman lähellä seinää. Liike estää nesteen kerääntymistä jalkoihin, venyttää takareiden lihaksia ja poistaa ikävää tunnetta jaloissa. Jos omistat ison jumppapallon, kokeile nostaa jalat sen päälle pitkän päivän jälkeen!

3. Istahda nojatuoliin ja rentouta jalkojesi lihakset hemmottelevalla hieronnalla. Finaten 3D-jalkahieroja aktivoi verenkiertoa, rentouttaa lihakset, ehkäisee väsymystä ja parantaa yöunen laatua. Hierojan lämmittävä ominaisuus pelastaa kylmyyden tunteesta kärsivät jalat.

4. Huolehdi myös jalkojesi ihosta ja puhtaudesta, niin turhat kovettumat ja hankaumat pysyvät loitolla. Pese jalat päivittäin, ja muista kuivata ne hyvin. Verkkokaupastamme löytyvä Whist jalkojenhoitolaite poistaa ihon kovettumat ja känsät kivuttomasti sekä tarjoaa helpotusta halkeamiin. Eukalyptusta, kamferia ja laventelia sisältävä, lämmittävä Whist hoitovoide hellii rasittuneita lihaksia.

5. Panosta oikean kokoisiin ja jalan malliin sopiviin laadukkaisiin kenkiin. Huolella valitut kengät pitävät yllä hyvää ryhtiä ja ehkäisevät selän ja jalkojen kipeytymistä. Muutama erilainen kenkäpari aktivoi jalan lihaksia monipuolisemmin kuin yhteen pariin jumiutuminen. Kenkien on myös hyvä antaa kuivua vähintään vuorokausi ennen seuraavaa käyttökertaa. Vältä turhaa korkokenkien käyttöä, koska ne aiheuttavat jalan virheasentoja.

Kesäisin kannattaa kengät välillä riisua ulkonakin: avojaloin kävely parantaa verenkiertoa ja iho saa hengittää. Myös tasapaino paranee, nivelten joustavuus lisääntyy ja jalkaterän lihakset vahvistuvat. Lue paljasjalkakävelystä aiemmasta blogikirjoituksesta!

Finate on yritys, jonka tuotevalikoimista löytyy tuotteita, jotka ennaltaehkäisevät ja hoitavat. Tavoitteenamme on pitää yllä hyvinvointia ja tarjota terveempää elämää. Tutustu tuotteisiimme täällä.

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview