OTA YHTEYTTÄ
Selkähoito

Ylös, ulos ja lenkille – näin aloitat kehollesi sopivan lenkkeilyn!

Uuden vuoden alettua moni intoutuu ja lupautuu aloittamaan aktiivisemman elämän. Urheilumuotoja löytyy niin monta erilaista kuin on meitäkin, mutta yksi ylitse muiden ja jokaiselle sopiva laji on perinteinen lenkkeily.

Lenkkeily on helppo ja halpa tapa tuoda arkeen lisää energiaa. Kyseessä ei ole vain fyysinen urheilusuoritus ja hyöty, vaan myös mieli saa henkistä ravintoa. Mikä onkaan sen parempaa, kun lähteä raikkaaseen ilmaan ja piristyä aivan huomaamatta. Onhan Suomen ilmaa tituleerattu jopa maailman puhtaimmaksi!

Maltillista liikuntaa – mutta pysy liikkeessä!

Vaikka askel tuntuisi kevyeltä, kävely, hölkkääminen ja etenkin juoksu kannattaa kuitenkin aloittaa maltillisesti ja kehoaan tarkkaan kuunnellen. Sopivan tuntuisen matkan ja sykkeen määrität sinä itse, mutta tärkeintä on pitää meno yllä. Pahin uhka omalle terveydelle on jäädä paikoilleen.

Liika istuminen, paikallaan oleminen tai sohvalle jääminen on elintasovaiva, joka aiheuttaa monia vitsauksia, kuten selkävaivoja. Jos esimerkiksi runsas istuminen työssä alkaa kolottaa, verryttely ja liikkuminen auttavat usein nopeasti. Eniten hyödyt kuitenkin kun lisäät myös vapaa-aikaan hyviä harrastuksia. Ei muuta kuin hyvät kengät jalkaan ja matkaan!

Jos haluat vetreyttää arjen väsyttämää selkääsi lisää lenkin päätteeksi kotona, suosittelemme lämpimästi Whist selänhoitopakettia. Selänhoidon apuvälineiden avulla makaat rentoutuen ja venytät samassa selkäsi, laukaiset niska-hartiaseudunlihasten jännitystiloja sekä avaat rintakehäsi suorastaan meditoivaan hengitykseen. Jos jokin, tämä on tarpeeksi hyvä syy jäädä välillä makaamaan!

Muista aina palautuminen

Lenkkeillessä myös nesteytykseen ja palautumiseen on tärkeää kiinnittää huomiota. Juo aina runsaasti vettä, sillä kehosta sitä lähtee koko ajan. Raikkaan ilmamme lisäksi vetemme on erinomaista, mutta jos haluaa parantaa juomavedenlaatua entisestään – tai on lenkkeilemässä vaikka lomamatkamaisemissa – on laadukas vedenpuhdistaja paikallaan. Eclipse Counter top 45 -vedenpuhdistin poistaa 99 % veden epäpuhtauksista ja tuo esiin veden luonnollisen ja raikkaan maun.

Joskus kun tekee pidemmän lenkin, sen teho saattaa tuntua lihaksissa asti jo reippailun aikana. Kun pääsee kotiin on hyvä antaa aikaa venyttelylle ja palkita lihakset myös hieronnalla. Sauna on oiva paikka kehonhuoltoon, ja toinen toimiva keino on Whist lihashieroja, joka vastaa teholtaan voimakasta käsinhierontaa. Mikä mainiota laite vaikuttaa pintalihasten lisäksi myös syviin lihaksiin, joten kokonaisvaltainen ja aina valmiudessa oleva urheiluhieroja-apuri on käytössäsi.

Kun on tehnyt antoisan urheilusuorituksen, saanut raitista ilmaa, palautunut ja rentoutunut hieronnalla, alkaa uni maittaa. Riittävän yöunen määrää ja unen laadun tärkeyttä ei voi myöskään koskaan unohtaa – olipa perusliikkuja tai aktiiviurheilija.

Happirikkaita lenkkeilyhetkiä, hyvää lihaskuntoa ja sikeitä yöunia!

Finate on yritys, jonka tuotevalikoimista löytyy tuotteita, jotka ennaltaehkäisevät ja hoitavat. Tavoitteenamme on pitää yllä hyvinvointia ja tarjota terveempää elämää. Tutustu tuotteisiimme täällä.

Ota yhteyttä

Soita tänään

Cart Overview